LKQ ELIT

Tesla представила рестайлінгову модель Model S і Model X

29 січня 2021

Компанія Ілона Маска оголосила про приймання попередніх замовлень на оновлені електрокари Tesla Model S і Model X. Їхньою основною особливістю стали не тільки вражаючі динамічні характеристики, а й штурвал, яким замінили звичне кермо. Щоб поліпшити огляд, штурвал позбавили верхньої секції. Дисплей приладової панелі став трохи компактнішим.

Центральний 17,0-дюймовий монітор має горизонтальну орієнтацію в стилі Тесла Модел 3 і роздільну здатність 2200х1300 точок. За необхідності його можна розвернути. Кількість дисплеїв у салоні помітно збільшилася. Тепер їх три, включно з одним для пасажирів другого ряду — 8,0-дюймовим на центральній консолі за підлокітником. За допомогою цього екрана пасажири можуть обирати необхідні параметри і розважати себе під час поїздки. Кожне посадкове місце має майданчик для бездротової зарядки, від якої можна заряджати не тільки смартфон, а й більші гаджети.

Базовий варіант нової Tesla Model S 2022 пропонує підігрів і вентиляцію сидінь, підігрів керма і вітрового скла, панорамний дах, а також кругове підсвічування салону. У зовнішності зміни мінімальні й помітні тільки знавцеві – можна відзначити новий передній бампер та інші колісні диски.

Від одного заряду акумулятора оновлений електрокар здатний долати 659 км шляху. Максимальна швидкість — 248 км/год. Для розгону 0-96 км/год знадобиться 3,1 с. Привід — повний. Електромоторів два. Купити Tesla Model S в такому виконанні можна за $ 79 990.

Варіант Tesla Model S Plaid може проїхати без підзарядки 624 км. При цьому максимальна швидкість електрокара — 320 км/год, а для розгону 0-96 км/год йому знадобиться менше двох секунд. Такий варіант оцінили в $119 990.

Доступний ще один потужніший — Plaid+. У цьому разі потужність силової установки — 1100 к.с, а максимальна швидкість обмежена позначкою 320 км/год. Старша модифікація електрокара на одному заряді акумулятора здатна долати 832 км. Її цінник становить $139 990.

Кросовера Model X оновився за тією ж схемою: три дисплеї в салоні та кермо-штурвал. Колишній панорамний дах і опціональний третій ряд сидінь нікуди не зникли. Вартість базового варіанту з запасом ходу 576 км – $89 990. Максимальна швидкість — 248 км/год. Від 0-96 км/год електрокросовер прискорюється за 3,8 с.