LKQ ELIT

У яких авто найчастіше скручують пробіг в Україні

7 травня 2021

Спеціалісти сайту з продажу вживаних авто auto.ria склали власний рейтинг автомобілів, на яких перекупи найчастіше скручують пробіги.

На діаграмі нижче біля кожної окремої моделі наведені частки пропозицій з виявленими “скрутками” у відношенні до загального обсягу пропозиції. Тобто, наприклад, якщо біля якоїсь певної моделі вказано значення 33%, це значить, що близько третини таких авто, запропонованих до продажу, можуть мати змінені показники лічильника пробігу.

Присутність у верхівці цього рейтингу кількох корейських авто не дивує – чимало з них раніше працювали у таксопарках, тим часом як окремі спритники намагаються продавати їх як звичайні, некомерційні авто. Щодо низки вантажівок теж питань не виникає – і у нас, і за кордоном їх експлуатують “на повну”, тож бажання зробити свій товар привабливішим, а часом і дорожчим за допомогою “скручування” пробігу, як бачимо, виникає у багатьох.

Дивно хіба те, що до списку почали потрапляти авто з Америки, у яких вкрай рідко трапляються “скрутки”, бо їхню історію легко перевірити. Напевно певна частина таких машин після кількох років експлуатації в Україні теж потрапляє до рук перекупів, які не проти «відмотати» трохи пробігу, аби заробити на цьому.

Джерело: auto.24tv.ua