LKQ ELIT

Чому люди купують автомобілі з механічною коробкою передач?

8 жовтня 2021

Механічні коробки перемикання передач вважаються застарілими та не задовольняють сучасні вимоги по експлуатації. «Автомати» не вимагають великого досвіду водіння і значно полегшують поїздки в умовах великих міст. І все ж «механіка” не втрачає своєї популярності.

В цей час велика частина всіх машин на вітчизняному ринку продається з автоматичними коробками. І все ж, нерідко покупці як і раніше віддають перевагу авто з механічною коробкою передач. Чому ж люди продовжують робити вибір на користь цієї застарілої конструкції?

Основною перевагою МКП вважається надійність. Коробка здатна витримати 400 000 – 500 000 кілометрів пробігу без капітального ремонту. Водієві тільки потрібно міняти фрикційні диски зчеплення, які розраховані на 120 000 -150 000 км. Автоматична коробка не володіє такою надійністю. Серйозний ремонт потрібно вже на 200 000 км. Вважається, що автомобілі з ручною трансмісією завжди динамічніше «автоматів», вони розганяються швидше та енергійніше. Багато АКПП не сприяють виконанню прийомів спортивного водіння, а ті, які на це здатні, коштують дорого.

Водій самостійно вибирає бажаний рівень і дозує тягу, не боячись втручання електроніки. МКП дозволяє їздити на підвищених обертах на слизьких ділянках, завдяки цьому машина краще стабілізується. Ручні коробки полегшують транспортування поламаної машини. Якщо двигун не заводиться з-за чого сів акумулятор, то його можна запустити «зі штовхача». Автоматична коробка такою функцією не виділяється. Більш того, з «механікою» можна брати машину на причіп і буксирувати її. Під час буксирування АКПП можна пошкодити трансмісію.

Механічна коробка зручніше для зимових поїздок, вона не боїться морозів, вимагає трохи часу для прогріву. Навіть при -30 градусах вона зберігає працездатність, що не завжди можна сказати про автомати.

Джерело: auto-portal.com.ua