LKQ ELIT

Volkswagen розповів про шасі для майбутніх безпілотників

25 листопада 2021

Volkswagen розробляє ходову частину та електронну систему керування для автомобілів з технологією автоматичного пілотування. Як повідомляє прес-служба німецького концерну, ключову роль у них гратиме спеціальне програмне забезпечення.

Завдяки системному алгоритму інженерам вдалося звести до мінімуму поздовжні та поперечні крени кузова на автомобілі з шасі з електронним керуванням, а також суттєво покращили відгуки на кермові команди.

«Ця технологія стала черговим кроком на шляху до високого рівня автопілотування. Ми прагнемо зробити будь-яку поїздку максимально комфортною для пасажирів», – зазначили у Volkswagen.

Крім того, йде розробка програмного забезпечення кермового управління майбутнього, завдяки чому автомобілі, створені на одному шасі, матимуть зовсім різний їздовий характер.

У 2019 році Volkswagen розпочав випробування автомобілів з автопілотом четвертого рівня. Такі машини здатні їхати повністю самостійно, але водій у будь-який момент може взяти керування на себе. Тести безпілотників, створених на базі електрокара e-Golf, стартували в німецькому Гамбурзі на ділянці довжиною три кілометри. За попередніми даними, автомобілі з автопілотом надійдуть у продаж у 2025-2030 роках.

Джерело: mmr.net.ua