LKQ ELIT

В Україні почали видавати водійські посвідчення зі спеціальною поміткою

4 січня 2022

На території України офіційно почали видавати водійські посвідчення нового зразка. Нові документи обмежують права певних водіїв.

Уточняється, що для майбутніх водіїв почали діяти більш жорсткі правила. В Україні почали видавати водійські посвідчення, які обмежують права деяких автомобілістів. Відтепер українці, які навчалися керувати автомобілем з автоматичною коробкою передач, не матимуть права сідати за кермо машин з «механікою». Відповідну позначку міститимуть всі водійські посвідчення.

Також зазначається, що дане нововведення у відомстві пояснюють європейською практикою. Проте спеціальні позначки для «автоматників» – це далеко не єдине нововведення, яке чекає на українських водіїв, як майбутніх, так і теперішніх.

Нагадаємо, що жит­тя у ча­си пан­де­мії ви­ма­гає від нас ще біль­шої мо­біль­нос­ті. Сер­вісні цен­три МВС по­ду­ма­ли про кож­но­го. То­му згідно зі змі­на­ми, що вніс Ка­бі­нет мі­ніс­трів Ук­ра­їни до де­яких пос­та­нов, ук­ра­їн­ці мо­жуть за­мо­ви­ти пос­відчен­ня во­дія через Елек­трон­ний ка­бі­нет во­дія з ви­ко­рис­танням за­со­бів пош­то­во­го зв’яз­ку.

Джерело: mmr.net.ua