LKQ ELIT

Bosch зупиняє свою діяльність на території РФ

20 березня 2022

Менеджмент корпорації LKQ разом з українською командою патріотів ведуть нелегкі перемовини з виробниками автокомпонентів щодо зупинення постачання ними продукції до Росії, а також  закриття усіх виробничих потужностей на території РФ.

Перший успіх не змусив себе чекати: 18.03.2022 року головний офіс Bosch зробив внутрішньо-корпоративне звернення про повну зупинку бізнесу на території країни-агресора такого змісту: «Bosch підтримує суворе виконання санкцій. У зв’язку з цим більшість операцій Bosch з російськими клієнтами та в Росії призупиняється. Слід очікувати подальших суттєвих обмежень.»

Також постачальником анонсовано прийняття змін категоричного характеру щодо діяльності на території Росії. З урахуванням того, що продукція Bosch може використовуватись також у військовій техніці, повністю зупинено постачання для вантажівок. Крім того, Bosch перестав приймати заявки від російських автовиробників, не здійснює постачання до свого центрального складу у Москві, зачиняє два заводи у Санкт-Петербурзі (побутова техніка, автокомпоненти, електроінструмент, теплова техніка), зупиняє постачання побутової техніки, деталей для неї, а також автокомпонентів (вторинний та ОЕМ ринки).

Очікуємо інформацію про докорінну зупинку діяльності Bosch у РФ та маємо сподівання, що перенесення виробництва більшості провідних компаній світу на територію України стане для них привабливим варіантом розвитку бізнесу.