LKQ ELIT

Як завести двигун, якщо в авто сів акумулятор: поради для водіїв

15 квітня 2022

Часті випадки, особливо взимку, коли в машині сідає акумулятор. Найпростіший спосіб вирішити цю проблему – викликати евакуатор. Але можна завести авто й іншими способами. Можливо, лайфхаки від видання Light стануть вам у нагоді.

Лайфхак 1. Акумулятор іншої машини

Один із найпопулярніших методів – це «прикурювання» від акумулятора іншої машини. Для цього спеціальними проводами з клемами-крокодилами потрібно з’єднати АКБ двох автомобілів з ідентичними ємностями акумуляторів. Важливо дотримуватися полярності. А після того, як автомобіль заведеться, не варто поспішати глушити двигун, щоб акумулятор встиг зарядитися.

Лайфхак 2. Буксирувальний трос

Якщо на вашому авто механічна коробка передач, підійде метод буксиру. Робоча машина чіпляє трос і тягне за собою машину з розрядженим АКБ. Вам слід витиснути зчеплення, перейти на третю передачу, а на швидкості 10-20 км/год плавно відпустити педаль. Коли двигун запрацює, увімкніть нейтральну передачу і не забудьте подати сигнал тягачу.

Лайфхак 3. Штовхнути

Аналогічний спосіб, який застосовується лише до машини з механічною коробкою передач – це штовхання або спуск під ухил, якщо дозволяє місцевість. Коли авто штовхають кілька осіб руками, швидкість може бути нижчою, ніж при тягачі, тому може знадобитися кілька спроб. Важливо при штовханні не впиратися у ліхтарі, скло та інші крихкі деталі, щоб їх не пошкодити.

Лайфхак 4. Пуско-зарядний пристрій

Бустери або пуско-зарядні пристрої для АКБ – зручна, хоча і недешева річ у дорозі. Вони універсальні та підходять для машин і з бензиновими, і з дизельними моторами. Щоб завести машину, слід вимкнути запалення, підключити дроти з клемами АКБ та увімкнути запалення.

Лайфхак 5. Мотузка

Існує спосіб завестися навіть далеко від траси та можливої допомоги інших водіїв. Для цього знадобляться сильні руки, домкрат і міцна мотузка. Машину потрібно поставити на гальмо стоянки, підняти домкратом одне з провідних коліс, щоб воно опинилося вільним у повітрі. Увімкніть запалення та встановіть третю передачу. На само колесо намотайте трос, а потім різко смикніть. Двигун має завестися, і колесо обертатиметься – увімкніть нейтральну передачу.

Лайфхак 6. Акумулятор від шуруповерта

Оригінальний метод завестися – взяти батарею шуруповерта або іншого інструменту напругою понад 12 вольт. Для цього потрібно підключити до клем батареї дроти. За 15-20 хвилин батарея зможе трохи поповнити заряд акумулятора машини, після чого можна запустити мотор.

Лайфхак 7. Тепла вода

Можна трохи збільшити напругу акумулятора теплою ванною. Для цього батарею доведеться зняти та опустити в тазик із гарячою водою до рівня верхньої кришки. Однак майте на увазі, що такий спосіб є малоефективним і швидко виводить акумулятор із ладу.

Джерело: mmr.net.ua