LKQ ELIT

Названо найнадійніші марки автомобілів у 2022 році

25 листопада 2022

Закордонний портал Consumer Reports поділився результатами щорічного дослідження за участю водіїв щодо надійності автомобілів.

Автовиробники з Азії зайняли сім із десяти лідируючих позицій. Вони отримали максимальний бал за цим показником. Бренди BMW та Lincoln змогли значно покращити свої позиції по відношенню до минулого року.

Перші рядки в цьому рейтингу зайняли марки Toyota і Lexus із 72 балами з максимальних 100. У ТОП-3 також увійшла німецька марка BMW, яка покращила свої результати на 10 позицій. У лідируючу десятку також включені автоконцерни Mazda, Honda, Audi, Subaru, Acura та Kia. А компанія Lincoln змогла максимально швидко покращити свої позиції у рейтингу надійності із 54 балами. Це на 14 рядків вище стосовно того року.

В аутсайдерах на 24 місці опинився концерн Mercedes-Benz, моделі якого отримали лише 26 балів. Трохи краще у питанні надійності справи у компаній Jeep і Volkswagen.

Якщо говорити саме про моделі машин, то Corolla Cross від компанії Toyota набрала максимальну кількість балів. Недалеко розташувався гібридний варіант Corolla. На другому рядку стоїть Lexus GX. Слідом йде малогабаритний кросовер Mini Cooper. У першу «п’ятірку» рейтингу включені легковики Toyota Prius та Mazda MX-5.

У аутсайдерах вказується Lincoln Aviator, електрокар Hyundai Kona, а також гібридне Ford F-150. Останній набрав лише чотири бали.

Експерти Consumer Reports становлять цей рейтинг за підсумками опитування водіїв 300 тисяч. Список питань належав до 17 різних категорій. Зокрема цей агрегат, коробка передач, електронні помічники і т.д. Варто зазначити, що до цього рейтингу не включили бренди Alfa Romeo, Porsche та Fiat, а з американських брендів – Chrysler та Dodge.

Джерело: mmr.net.ua