LKQ ELIT

ТОП-3 помилки, які збільшують витрату палива у вашому авто

16 грудня 2022

Ціни на бензин стають дедалі вищими щодня. Але пересідати на автобуси теж не варіант, адже й проїзд дорожчає. А в деяких випадках автобуси не вихід, особливо взимку, та й у віддалених селищах. Тому питання економії постає перед автомобілістами постійно.

Стиль водіння
Здавалося б, заощадити на бензині неможливо. Якщо є необхідність кудись поїхати, то вже нічого не зробиш. Але насправді деякі водії просто самі марно витрачають паливо. Чи можливо це змінити?

Найпоширеніша помилка автомобілістів у тому, що чим швидше доїдеш, тим менше пального витратиш. Але тут все ж таки діє приказка «тише їдеш – далі будеш». Але не так тихіше, скільки акуратніше. Різкі старти та різкі гальмування, надто швидка їзда навантажують усі деталі автомобіля та негативно впливають на витрату бензину. Тому найоптимальніший варіант – звичайний, середній рух, повільне гальмування, без різких рухів.

Також до стилю керування можна віднести і середню швидкість. Якщо говорити про місто, краще рухатися лише по 40-60 км/год. Якщо ми виїжджаємо на трасу, то краще вибирати 90 км/год. Але насправді багато залежить і від автомобіля. Деякі марки при швидкості 90 спалюють пального більше, інші при 100 менше.

Неправильний маршрут
В основному автомобілісти, які добре знають свою місцевість, рухаються за звичними напрямками багато років. Але час змінюється, будуються нові дороги, та й світлофорів та пробок стає більше. І мало хто замислюється над тим, щоб поїхати незнайомим маршрутом.

Але насправді навігатор реально може заощадити 1,5-2 літри на день навіть для тих, хто просто проїжджає звичними місцями. Начебто і відстань менша, але якщо ви стоїте в пробці годину і більше, особливо в зимовий час при ввімкненій пічці – ніякого сенсу тут немає. Об’їзні маршрути можуть стати виходом за економії бензину.

Довге прогрівання
Більшість автолюбителів сходяться на тому, що автомобіль у зимовий час необхідно прогрівати доти, доки не зникне спеціальний значок або не підніметься рівень. І добре, якщо на це витрачається 3-5 хвилин. Але багато хто заводить транспортний засіб 15-20 хвилин, прогріваючи його повністю, включаючи грубку, обігрів сидівок. А це знову 1-2 літри бензину.

Тому необхідно ознайомитися з правилами експлуатації конкретного автомобіля, акумулятора, двигуна, необхідністю їхнього прогріву протягом певного часу. Адже для когось достатньо 3 хвилин, а хтось повинен грітися хвилин 10.

Джерело: mmr.net.ua