LKQ ELIT

В Україні набувають чинності нові штрафи

3 жовтня 2021

Із 1 жовтня в Україні набуває чинності новий закон, що передбачає штрафи за перевантаження габаритно-вагового транспорту, нарахування яких здійснюватиметься автоматично. Відповідно до закону, їхня сума сягатиме від 8500 до 51 000 гривень.

Про це повідомляє сервіс для роботи з відкритими даними Опендатабот.

Тестування вмонтованих у дороги WiM-станцій, які здатні на ходу зчитувати вагу, габарити та номерний знак транспортного засобу і передавати інформацію до бази даних, почалося ще червні, що допомогло визначити масштаби проблеми. Протягом 4 місяців вдалося зафіксувати 25 166 порушень на загальну суму в ​​879 274 000 гривень.

“Наразi WIM-комплекси працюють в тестовому режимі. Але вже з цієї п’ятниці, 1 жовтня, порушники почнуть отримувати реальні штрафи. WIMи працюють 24/7 та обробляють інформацію миттєво”, – зазначив т.в.о. голови “Укртрансбезпеки” Микита Лагунін.

За його словами, робота комплексів за ефективністю перевершуватиме інспекторів, оскільки ті фізично не в змозі охопити весь потік вантажівок.

“Також автоматичний контроль значно знижує корупційні ризики, адже комп’ютер не візьме хабаря аби “не помітити” порушника”, — додав посадовець.

Джерело: mmr.net.ua