LKQ ELIT

Названо 3 деталі, які власники змінюють в авто зарано

28 липня 2022

Терміни заміни тих чи інших розхідників, одна з найспірніших тем в автомобільному світі. Кожен автовласник знає, що автомобіль час від часу потребує догляду та технічного обслуговування. У той же час, кожен водій хоч раз ставив питання, а коли саме потрібно міняти “витратники” в автомобілі.

За даними порталу Depxpens є речі, які в автомобілі слід міняти значно рідше, ніж каже виробник. Таким чином, водій не тільки зможе трохи заощадити, а й зайвий раз не шукати автосервіс.

Моторна олива
Є думка, що оливу потрібно міняти мінімум кожні 7-8 тисяч кілометрів або ж раз на рік, навіть якщо на машині практично не їздили. У той же час, автомобільні експерти та автовиробники говорять про те, що оливу в сучасних моторах має куди більший термін служби і його можна міняти раз на 15-20 тисяч кілометрів, особливо, якщо автомобіль в основному їздить трасами.

Повітряний фільтр
В даному випадку багато автовласників помилково прив’язуються до пробігу автомобіля. Вся річ у тому, що виробник показує пробіг приблизно, виходячи із найжорсткіших умов експлуатації. Таким чином, коли за інструкцією в авто вже треба було б поміняти повітряний фільтр, він може бути ще чистим. Таким чином, якщо хочете замінити повітряний фільтр і салонний фільтр, потрібно дивитися на їх реальний стан, а не на пробіг на одометрі.

Автомобільна гума
Стосовно покришок на авто, є думка, що термін служби шин становить 5 років, після чого гуму потрібно викидати, а на авто купувати новий комплект шин. Так, після цього терміну, шини нібито втрачають свої властивості і керованість автомобіля стає гіршою. Згідно з реальною практикою використання шин, вони можуть спокійно використовуватися і 7-10 років при збереженні достатньої глибини протектора, а також відсутності механічних пошкоджень.

Джерело: mmr.net.ua