LKQ ELIT

Новий Toyota Crown вже доступний на ринку

3 листопада 2023

Ще в травні 2023 Toyota виставила на огляд передсерійний прототип Crown Sedan. І у нього – класичне компонування.

Так, на відміну від Crown Crossover та Crown Sport у нового Crown Sedan поперечне розташування двигуна та основний задній привід. Це робить новинку унікальною у сімействі “Краунів”.

Автомобіль побудований на модульній платформі GA-L – на ній же побудований водневий седан Toyota Mirai (це важливо). Розмір колісної бази становить 3000 мм, довжина кузова – 5030 мм, ширина – 1890 мм, а висота дорівнює 1470 мм.

Спорідненість Crown Sedan з Mirai важлива, тому що “Краун” теж отримав версію з установкою на паливних елементах (Fuel Cell/FCEV). Щоправда, у “Тойоті” поки що не розповіли про її потужність, але згадали про запас ходу: трихвилинна заправка баків забезпечить до 820 км пробігу.

Альтернативою водневому седану служить бензин-гібрид на базі ДВЗ об’ємом 2,5 літри та пари електромоторів. Всіх деталей поки що теж немає, але знову ж таки автовиробник поділився цікавою особливістю: пікова потужність агрегатів доступна на швидкості 43 км/год, а не на 140 км/год, як на системах колишнього покоління.

Джерело: mmr.net.ua